25 d'octubre de 2019
BORDEAUX
Venue: SORTIE 13

Des chansons chargées d’espace, de force et de sens. Les valves des microphones et les compresseurs analogiques de Paco Loco amplifient la sensualité des voix de Joana et Pere. Le traitement des claviers et les rythmes profonds et constants de la batteries sont comme des ultrasons cardiaques, ils réverbèrent et désorientent. La musique progresse lentement et nous enveloppe comme une brume, comme un brouillard extatique, une extase de plaisir après la tempête.
Le groupe majorquin a fait un pas en avant. Au début de l’été 2018, ils ouvraient le concert d’Angus & Julia Stone au festival des Jardins de Pedralbes à Barcelone. Ils rappellent des groupes comme The XX, Lana del Rey, Cigarettes after sex ou Beach House.

 

W/ JOEL SARAKULA

 

CRISÀLIDE, el tercer disc d’estudi de DONALLOP, confirma el que s’ha anat palpant en l’ambient des de fa temps: ens trobem davant una banda de dream pop sense precedents a l’escena estatal. Elegància, prosa poètica i passió en onze talls cridats a convertir-se en himnes d’una generació desorientada emocionalment però geo-localitzada, manipulada i abduïda per les grans corporacions. Com diu David Byrne a Cómo funciona la música (Reservoir Books)“la profunditat, la visió radical i la bellesa no s’exclouen mútuament”. El duet format per Joana Pol i Pere Bestard duen encara més enllà aquesta idea. Per primera vegada en molts d’anys d’història de la música pop mediterrània, el minimalisme expressiu, o la idea de buit, deixa pas a la veu. Hi ha veus que no es volen escoltar, són veus silenciades perquè són portadores de veritat, i molt sovint, la veritat és dolorosa però també bella. Els mallorquins demostren al llarg de la seva discografia que són esperits lliures només lligats a una idea invariable, l’essència de Donallop és la mutació. Ara, en format de power trio, amb Josep Servera a la bateria facturen aquest disc enregistrat als Paco Loco Studios de El Puerto de Santa María a Cadis i també, el porten al directe.